gud/jesus..allt



Homecoming



lill-lördag

Ikväll efter jobbet frågade några jobbarkkompisar oss nya om vi skulle hänga med på en öl. Torsdag? var det första jag tänkte. Fick sedan veta att norrmännen är mycket smartare än oss svenskar, och har satt sin Lill-lördag på en torsdag istället för en onsdag. Vilket kan bli lika med en tredagars varje helg!


Imorse gick jag på banken och öppnade ett bankkonto. Banktanten försökte få mig att ta en massa onödigt dyra försäkringar som hemförsäkring osv. Jag förklarade att jag inte behövde något sådant. Vi har fyra låsta dörrar som tjuvarna måste ta sig igenom, och galler för fönstrena. Det ser jag som en försäkring i sig.

Efter lunch for jag och fikade med Maja på Kaffebrenneriet. Där serverar de latten i en skål med sked, som soppa på ett ungefär.


image233

lite frukt

Bussjukan

Jag har köpt ett månadskort för Buss/trikk/T-bana nu. det använder jag dagligen. Fast jag tror att jag måste sluta med det. Var och var annan gång jag åker blir jag så illamående att jag nästan måste kliva av. Det blev jag ikväll när jag åkte hem från jobbet. Jag kunde dock inte hoppa av bussen, på grund av att jag då aldrig skulle hitta hem. Så jag höll ut till bussen stannade vid min hållplats. Sen gick jag av helt yr, försökte dock se ut att må bra för annars kanske någon skulle tro att jag var full, och försöka råna mig.



För övrigt: Idag kom jag och Fanny på att vi jobbar i Samma kvarter. Mitt lokalsinne har i en veckas tid trott att vi jobbat i två helt olika delar av den här staden.




Hej dagboken

Idag regnade det jag blev genomvåt av att gå till jobbet. Det första vi skulle göra var att bli fotade, mitt kort blev risigt. Sen hade vi föreläsning resten av dagen. Jag kände att jag kunde det mesta så passade på att gratis surfa på facebook största tiden. 


 

Första dagen på jobbet

Stiger upp 10:00, går i i badrummet och tittar mig i spegeln. Märker att jag inte ser så mycket. Detta beror på att hela mitt vänstra öga har svällt upp, som en bulle typ. "Klart att detta ska hända dagen jag börjar på ett helt nytt jobb tänker jag och dränker ansiktet med iskallt vatten.

Som tur var började jag inte förrän 15:00 och ögat han bli normalt igen innan dess. Dagen var helt okej. Vi var ca 15st som började, och minst fem var svenskar, riktigt trevliga och allt som hör där till. Vi fick en massa information om GET,  fick vi äta pizza och sen fick vi sätta oss och medlyssna. Jag och en annan kille fick lyssna på en man i 40 års ålderna som såg ut och agerade precis som nalle puh gör. 


sundae

Igår firade vi vår micro med utgång osv, vi hamnade på en hakvspårad fest, micron fick dock stanna kvar hemma.
Idag hittade jag en annons om en gratis TV! En 28tums silver ! Jag ringde tanten som gav bort den, och jag och Sofie sprang ikapp bussen och åkte dit. Hon som gav bort TV verkade vara lite allmänt förvirrad, eller hög.
TVn var så fet och tung att vi nästan tappade den i trappen på tre våningshuset.

aja nu står det iaf fall i vårt vardagsrumm och skiner. Lägger in en bild later.
Jag undrar vad vi ska ta nästa gång, inom en månad lär hela den här lägenheten vara nyrenoverad av våra gratissaker.

Saturday

Idag ska jag slöa fram till klockan 13:00, då ska jag gå och köpa vin. Sen ska jag slöa fram till 19:00, då kommer det folk. Vi ska ha microfest.


image232



Get.no

Nu är det klart efter en dag av övervägning , börjar jobba åt Get ( Typ Comhem) på måndag. Det Blir nice, en massa härligt människor jobbade där så jag kommer nog att trivas. Ringde och tackade nej till Nor Cargo (typ posten) och Viasat.

Jesper L en kompis ska flytta til Oslo nästa vecka,. De hade inte fått någon lägenhet än så jag är snäll och låter dem bo här under tiden Sofie chillar på Jamaica.


Förövrigt är det fint väder idag, så nu ska jag lämna vårt mörka kök för att gå ut i solen.


Worse

Fuk den här dagen går jag helst inte in på men jag hatar taxi medmera. Jag måste färga mitt hår btw.



 



 


min bästa dag

Den här dagen vill jag glömma. Började med att jag tappade bort mig när jag skulle till Toptemp tillslut gav jag upp och tog taxi det blev dyrt och dåligt. Kom fram en halvtimma försent. Efter att jag varit på den intervjun hade jag 10 min att ta mig till Nettkatalogen som låg en 5431mil där ifrån, jag kom ca 40 min försent. Mobilen ringde hela dagen, jag blir så less, det kostar 3nok /min för mig att bara svara, snart är jag helt pank igen.

Sofie fixade in mig på Viasat får böja jobba där på måndag, hinner jag inte få nått annat jobb tar jag nog det, men lönen är sämst. Kommer jobba med lite Skell folk då hah.

Morgondagen kommer troligtvis att bli lika hemsk som idag. Först ska jag tilll Posten i någon förort och sen ska jag till nått TV företag någon annanstans i stan. Tippar på att jag tappar bort mig ca 25gr och att taxi notan kommer att gå på ca 200:- , jag längtar.


Aker brygge

image231

Another day

Idag sprang jag och Omar runt på stan och letade jobb igen, det gick bra har det nog fixat till imorn. Jag kommer inte riktigt ihåg hur det är att jobba, har ju varit ledig från arbetsmarknaden ett bra tag nu. Fast jag längtar endå, och hyran på 11000:- måste ju betalas.

Det går inte ihop, jag har varit så snål att jag inte har köpt hem kaffe sedan jag flyttade hit. Istället har jag sprungit och köpt kaffe på caféer varje dag för typ 30 nok, bara för att jag inte kunnat hålla mig. Det har blivigt så mycket dyrare i längden heh.
.
Ikväll for jag och Fanny och köpte en dator, den var fin. Fast den har inte startat än, den kanske är paj.


Nu ska vi se på Ally.


hej

Idag var det varmt, jag var med Omar på stan. Imorgon ska jag sitta i en telefon intervju det kommer att bli dyrt för mig. För jag har inte skaffat norskt tel nr än, får köra på kortfattade svar.
 


Lax och räkor är billigt här.


Dagen efter

Igår var det födelsedags/inflyttningsfest hos Maja & C/o deras lägenhet är riktigt fin. Där var det en massa härligt folk från hela Sverige, plus en norsk, riktigt kul. När vi kom hem mådde jag inte så bra, inte på grund av alkoholen utan av vad jag ätit under dagen, jag har typ slutat att tåla mat.

Idag har vi städat lägenheten den var helt sjukt smutsig. Precis när vi var klara kom Anna, Omar och Johanna och hängde här ett tag. Vi gjorde upp planer om hur mycket gratissaker vi ska åka runt och hämta i stan nästa helg, finn.no är Guld.
Nu blir vi lite fler folk i lägenheten i några dagar,  det kommer lite fler invandrare från Sverige, det blir kul och trångt.

image230
Oslo

familjen

Familjen - Det snurrar i min skalle

Fredag

Jag vaknade upp med en tung huvudvärk, halsen kändes svullen och jag kunde knappt andas. Klockan var 11:00 jag ville bara fortsätta blunda. Telefonen ringde det var Vegard (en norsk) som ordnat en intervju åt mig på en Bank, och jag skulle befinna mig där 13:00 konservativt klädd. Jag la på tog en dusch och stal en hårdbrödmacka från fannys packet, klädde mig och gick. När jag stod utanför porten förstod jag varför klädkoden var viktig för det var rätt fult där, marmor och guld.
 Kvinnan på intervjun pratade om alla uppgifter jag skulle få, typ torka bort smulor från konferansborden och vara vänlig mot jäster, hon pratade och pratade, och jag satt där och nickade tills jag nästan nickade till..Hoppas iallafall att jag får det jobbet men man vet ju aldrig jag börjar bli less på att söka jobb nu, kankse borde söka på ett vanligt café elle nått..

Dagen forsatte halv 2 var jag klar med mitt nickande på banken. Då hade jag 30min att ta mig ut till Cocacola som ligger ca 40 min utanför stan, jag kom försent. Det var ganska pinsamt för de hade typ en föreläsning, men intervjun där gick också bra jag gjorde allt för att spela frisk och såg glad ut.

Ikväll ska jag äta popcorn, imorgon ska jag på fest.



Home

Här bor jag, området heter St Hanshaugen och ligger mitt i Oslo. I början kunde jag inte uttala det så jag sa att jag bodde på Majorstuen till alla som frågade.


image228

Som hittat

Norrmännen är hyglige, ikväll ska jag och Sofie åka ut till någon förort och hämta en gratis Micro!


Adam Tenstas album  är otroligt bra, Youtubes bildkvalité är dock inte lika otrolig.



Musik



ROBYN-ECLIPSE



IKEA, INTERMEDIA, COCACOLA

Intervjun på IKEA gick bra en jättetrevlig tjej tog emot mig och ställde ca 130 frågor. Får jag det jobbet blir nästan jag lika rik som Mette-marit, men chansen är typ en på trehundra.


image225
                      
                      Cocacola ringde mig äntligen idag ska dit på fredag






Securitaskontrollen!

Imorse gick jag mot min vilja upp 07:30. Jag gjorde mig i ordning och tog T-banan någonstans för att sedan fortsätta med buss till IKEA. Mitt busskort gick ut igår och jag orkade inte köpa nått nytt för dom kollar ändå aldrig. I väntan på bussen träffar jag ett kännt ansikte, det är Johan Forslund som är på väg till sitt jobb! När vi hoppar in i bussen ser vi sju securitasvakter som går mot bussen. Alla dörrar stängs och en kontroll påbörjas. Fan tänkter jag, nu åker jag på straffavgiften 900 NOK! 

Försöker smyga fram och betala chafören men blir stoppad av en vakt som ber om min ID och mitt busskort. Jag (tänker nu är det kört), försöker hitta på någon dum förklaring till att jag inte har betalat men det gör jag inte. Så jag säger helt ärligt att jag inte hade tid att betala, (hade ju brottom till min intervju). Vakten kollar på mitt kort, säger sedan, -Det här går ju inte ut förrän imorgon!, Jag säger -Va?? (Jag kan andas igen), och vakten går vidare.

Dum som jag är hade jag råkat stämpla mitt kort två gånger så att det fick ett senare slutgiltighetsdatum. Vakten såg bara den senaste stämpeln, ibland har jag TUR.

Musik

Jag tröttnar aldrig..


Mina dagar

Jag springer runt på jobbintervjuer och blir bjuden på kaffe. Det är rätt nice faktiskt, särskilt de dagar då solen skiner och man kan gå i skinnjacka och ballerinaskor. Staden känns dock mindre och mindre, måste vara mitt lokalsinne som blivit större.



Fast imorgon måste jag nog byta skinnjackan mot min nyinköpta kavaj för det är helt sjukt, jag ska på intervju som Kundspecialist på IKEA. Haha jag slängde för några dagar sedan iväg en ansökan till ett jobb som "kundspecialist", trodde att det var ett helt vanligt IKEA jobb då man typ bara står och gör småsaker. Sen råkade jag läsa igenom all text om de  uppgifter som jobbet innebar och det visade sig att den som får jobbet typ blir ledare för hela bytes och returavdelningen. Jag kommer göra bort mig totalt imorn om jag inte lyckas spela smart på intervjun aja, nu ska jag äta kyckling.




 


Söndagsjuk

Jag tror att jag har fått någon dödlig sjukdom, två dagar i rad har jag haft så ont i magen att jag inte har kunnat gå, om jag mot förmodan då går några steg svimmar jag nästan. Jag undrar vad det är för nått hoppas att det inte blir en "tre dagars". Jag har ju en massa intervjuer till veckan så då är det bra om jag kan stå upp iallafall.

Idag var det nice väder btw, nästan som sommar, vi gick och drack latte, sen blev jag skjuk som sagt.


Uteliv

De senaste veckokvällarna har vi tillbringat i soffan och sett film på väggen, en Videoprojektor ingår i lägenheten. I fredags bestämde vi oss dock för att vara lite sociala, och for på en fest. 

image223




Musik

Nu har jag lyssnat sönder den här låten, men förra veckan tyckte jag att den var världens bästa.

OSLO!

Ja jag är sedan den 4 Feb bosatt i Oslo Centrum, området heter St Hanshaugen och jag bor här med två kompisar. Vårat hus är typ ett slott men lägenheten är en källarvåning så den känns inte så kunglig av sig. De senaste dagarna har vi sprungit runt i city och tappat bort oss medan vi har sökt jobb. Jag har fått ett jobberbjudande men ska nog tacka nej till det, orkar inte bli telefonförsäljare.


image219

Summering

För er som inte hängt med mig IRL  de senaste månaderna är jag snäll och gör en kort summering 
Läs med nöje.

November var en bästa och värsta månaden i mitt liv. Den värsta för att jag var på körskolan varje dag, och den bästa för att jag tillslut lyckades köra "felfritt" under 35 minuter och fick mitt väl förtjänta körkort. Jag tycker dock fortfarande att det är sjukt att man måste betala för ett körkort, med tanke på all den tid och kraftansträngning som man själv lägger ner borde man få en fet lön.

December satt jag på Waynes eller på CK fiket med mina arbetslösa vänner och drack vaniljlatte. I mittten av månaden kom jag på att mina pengar sakta men säkert skulle försvinna om jag fortsatte på det viset. Så jag åkte till Thailand över jul och nyår där var det billigt och bra!



image208



 


Retry!

Efter tre månaders PAUS på denna blogg återuppstår jag nu från det döda. Det stämmer nästan bokstavligen för som arbetslös skellefteå bo har man iallafall inget liv. Jag tröttnade på det, nu är jag nyinflyttad Oslo bo och söker lyckan. 



RSS 2.0