Ånge!




Hej vänner.

Jag ska åka till Åre på måndag. Bokade precis mitt tåg. Missade dock att jag blir strandsatt i Ånge (Sveriges mitt) mellan 02:00-05:30. Jag vet redan att jag inte kommer att vakna när jag ska hoppa av tåget. Om jag mot förmodan lyckas, vad ska jag göra dessa två nattimmar. Måste googla sevärdheter.
Hej"


Katrin Schulman flyttar in.


 

Som ingenting annat


De heter Tape
Deras CD heter Luminarium



Karl Ström:


Beams
som inleder Luminarium sveper mjuka toner runt om. Gitarrer och ekon låter som djuphav. Sakta lunkande, hänförande vackert. Det är lätt att höra lån från Bo Hanssons gamla orgelverk när man lyssnar. Det är naturromantiskt, men med ett tydligt inslag av staden. Eller åtminstone det moderna livet.


Ett kakofoni av röster och ljud som stormar omkring, stressar hit och dit. Forcerar sig fram, tränger sig in, jagar. Högt och burdust utan reson.

Precis så låter inte Tape. De låter som en motsats till allt det.

Istället låter de som en att man ligger på en sommaräng med en lätt bris över huden. Eller som vatten som delar sig runt min fot i en porlande bäck. Som värmen som tränger in när du står skyddad från vinden, men precis så den nedgående solens strålar når dig.

Eller kanske låter de som celldelning, blodkroppar som rör sig, ögon som ser något vackert, händer som känner något mjukt.

Eller så låter Tape som ingenting annat.








Tankar från en vis .



Miraklet är inte att flyga i luften eller gå på vatten,
utan att få vandra på denna jorden.






Jag saknar Oslo.

Jag saknar gatorna, hamnen, människorna.

Jag saknar Skellefteå med. För nu har mina vänner flyttat, och det här är inte samma stad som det en gång varit. Den är så tom utan dem. Jag med.

Jag beger mig till Barcelona den 13 September, det blir förhoppningsvis väldigt kul.




Ingen tvekan







Kräftskiva 08


Toppen!




Palpitation


P




LW TP


Skellefteå


Fika, Pipa, Fest


Skönhet


Jag var nyss ute och åkte inlines. Jag körde in i en osynlig grushög och ramlade. Skrapade upp mitt knä så nu är det rosa och rött. Det rinner typ koda ur det med, så skönt.
Nu ska jag duscha sedan ska jag sitta på waynes resten av dagen.


"Sär skrivning"



F
inns det någon tävling som jag skulle vinna så skulle det vara en särskrivningstävling. Utan ett ens försöka. Det kommer så naturligt, jag är helt enkelt en na tur be gå v ning.





Lokalt


Den är som den alltid varit denna stad. Den enda skillnaden jag har lagt märke till är att det har bygts 3 nya hus´, fint.
Igår grillade vi kebabspett hos Hanna, vilket blev mer av en mosad kebabröra, men det smakade bra.
Idag är en ny dag och jag och jag ska på stan och fylla på min svenska mobil med pengar. Sedan ska jag på bio för första gången i år. Det blir Arkiv X filmen med Beckie.

Det här kändes verkligen som ett "Skellefte-inlägg", informationen är på ett ungefär lika intressant som rubrikerna i lokaltidningen Norra Västebotten.

P.

Döda världen


Eller döda dator. Ja, för min dator gick sönder på hemresan i natt. Jag är så ledsen men mest besviken på den. Den kunde faktiskt ha hållit ut till idag så att jag han överföra alla Oslo bilder. Nu går den inte att starta ens.


SWEDEN

Hej alla läsare.
Nu är jag på väg till Skellefteå. Jag befinner mig för tillfället på Arlanda och här ska jag spendera natten, på en bänk.
Det blir säkert oskönt och kallt.

puss.

Turistveckan


Min sista vecka i Oslo har varit lite turistig av sig. Jag har väl känt mig mer eller mindre tvingad att se och göra de saker som alla japaner åker hit för. Här är lite bilder från min turistvecka, se och njut.


Fanny vid Operan
Oslo operahus
Oslo
Oslo
Rådhuset

Teatercafét

Jag vid holmenkollen



RSS 2.0