puss

 

kasta pengarna.

ja



Tidigare i mitt liv försökte jag lägga ut bilder på festen som vi var på förra helgen, festen som bokstavligen var sick og spårade lagomt. När vi givk fattade vi inte så mycket, och när vi kom på jobbe på måndag fattade vi mindre.

image250

   

I hate

Jag hatar pengar, norksa och mitt jobb..



HELG

aj

Min syster ramlade av en hæst før någon dag sedan, min pappade skickade en bild.
Hoppas att det gick bra.


Imorgon ær det fredag igen och fest.

Påsk

image247

 

Räddning


N
u har vi varit utan world wide web i 6 dagar. Min räddning är jobbet och café sör, trådlöst ftw. Ikväll ska vi prata med vår hyresvärd, han är sur och snål.

Igår hade jag, Omar och Johanna matkväll igen vi åt curry chyckling och allt som hör där till det var gott.
Efter den härligt mättande middagen begav jag mi till Holmen (som ligger någonstans) på fest hos Johan och Mimmi. Där blev jag bjuden på tårta och sprit, det var riktigt roligt att träffa dem. Det känns som att man är hemma när man umgås med Skellefteåbor.



Dagen efter.

Festen igår var wicked, det spelades musik från 1980-1992, gamla godingar som "Tommy tycker om mig". Tillslut stod vi inte ut længre, Jarl plugade in sin Ipod till høgtalarna och vi svenskar kune andas igen. Nu sitter jag på jobbet jag var tvungen att gå hit och kolla om jag jobbar imorn. Det gør jag inte.



bekræftelse

Hej hær kommer en bekræftelse på att jag eksisterar. Jag har inte avlidit, jag har bara inte internet. De senaste dagarna har jag alltså levt som på 80-talet.

Jag har inte ætit något påskægg, det ær lite ledsamt. Har dock firat påsken med mina jobbarkompisar. Igår var det utgång och ikvæll blir det samma sak.

vi høres igen nær jag får tillgång till world wide web igen.


Kalas


Det ær måndagen den 17 Mars jag ær sjuk och fyller 20 år. Jag sitter på jobbet och hostar, har min førsta riktiga arbetsdag sitter sjælv och svarar på kundsamtalen (, det ær ganska kul). 20 år ær jag idag. Igår trodde jag att jag skulle kænna mig gammal men jag kænner mig mer vuxen. Jag skulle hellre vara 19 i några år till, så att jag fick kænna mig ung . Nu går det bara utførs, før några veckor sedan behøvde jag inte ens visa legg på Vinmonopolet/Systemet, jag blev riktigt besviken.

Uppdaterar/rättar stavfel lite senare
Aja nu ska jg tillbaka till telefonen och fortsætta fira.


Work


F
ör några dagar sedan drömde jag att jag sa upp mig från jobbet, i natt drömde jag att jag fick löneförhöjning. Jag tror inte att jag gillar det innerst inne.



"jag skulle lätt skänka regeringen 100 000:- om de sköt alla fåglar i hela världen"


Som de flesta som känner mig vet, har jag något som kallas fågelfobi. Tidigare kunde jag inte gå ut ur vårt hus om det var fåglar på gatan, gå över ett torg där det fanns duvor etc. Med tiden har jag lyckats rehabilitera min rädsla en aning. Idag klarar jag mig ganska bra om fåglar finns i min närhet, men vill fortfarande att alla ska utrotas. Bland det värsta jag vet är döda fåglar, och idag hade jag en riktigt hemsk dag.



Jag följer Annika till bussen denna soliga söndags eftermiddag, njuter av solen och värmen. Annika säger:
-å en död liten fågel..
Jag tittar ner till vänster och ser några små fjädrar, mm stackars den, det var säkert en liten sparv täkner jag. Jag fortsätter gå som vanligt och min blick flyttas naturligt till höger om mig. Där ligger en stor död duva ca 20 centimeter ifrån mina skor. Jag får en mindre hjärtattack och en större shock. Hoppar över den, och springer ca 10 meter så att jag hamnar i säkerhet. Hade jag trampat på den hade jag säkert behövt åka in på akuten. Aja snart kommer något worse-->

Annika tar Bussen till Sverige och jag vänder om och går hemmåt. Jag tar en omväg hem för att undvika den hemska fågelgatan. När jag står vi busshållplatsen och väntar på 37:an kommer en tant och säger:
-Ursäkta
Jag tar ett steg åt sidan, hon ska slänga något i soptunnan. En sekund senare ser jag att hon håller i en annan? död duva i sina bara händer. Hon kastar den i soptunnan och går vidare ner mot stan.
Jag känner mig yr, jag skulle lätt  skänka regeringen 100 000:- om de sköt alla fåglar i hela världen.


Det här var nog det längsta inlägget jag någonsin skrivit i min blogg, nu ska jag fira mitt nya inläggsrekord med en kebab.




Last night


I
går hade vi världens trevligaste kväll hos Omar & c/o.  Vi lagade natchosmiddag och såg på Svenska finalen i melodifestivalen (rim). Det var en god, trevlig och Svensk kväll!

Idag åker Annika hem till Sverige. Nu blir vi bara två i lägenheten för ett tag, det kommer att kännas tomt. Imorgon fyller jag år, jag vill inte bli gammal.

Morning


I
dag är det en marvelous dag, himlen är blå och fåglarna kvittrar. Idag sov vi länge, men det är som ni vet på grund av att det är helg.
Nu ska jag och Annika göra världens godaste lax & skaldjurslunch sen, sen ska vi till Fannys café med Omar och/og Johanna och se på hennes Kaffe-konster, hon har övat.



image246

Aker brygge

LUPE FIASCO



Nej


Idag væntade jag på bussen. framfør mig stod två 16 åriga tjejer och røkte. Det blåste och jag fick røken i ansiktet, det var inte så skønt. Lukten gav mig flashbacks från dåliga fyllor från min ungdom. Jag ska aldrig røka igen och det ska jag hålla i resten av mitt liv. Hær ær en lista på saker jag aldrig mer skall gøra.


1. Røka
2. anvænda mig av ordet soft (90-tals ordet som alla norrläninngar tydligen börjat använda sig av)
3 Jobba på nån oværd affær i Skellefteå
4. Ansluta rökare till umgängeskrets




?

Vår hyresvärd verkar inte ha så stor koll på pengar, ska gå upp och prata med honom nu. Roligt om han har slarvat bort 1700:-


Text


Jag har börjat läsa en bok.
Och jag har inte slutat läsa den än. Senast jag läste ut en hel bok var nog 1995. Den här är bra (sjukt rolig jag skrattar högt),  och jag kan till och med namnet på den: Underbar och älskad av alla. Addar en fin bild:





!

Snart dør jag av en hjærtatack på grund av understimulans. I sex timmar har jag nu suttit och lyssnat på nær en seg man ungefær lika snabbtænkt som nalle puh førsøker hjælpa norska kunder med internet frågor. Jag tycker synd om kunderna, før han kan ingenting, mest synd ær det om mig som tvingas lyssna på alla hans sega samtal . Det senaste samtalet tog 50 minuter och saken kunden frågade om skulle egentligen ta høgst 30 sek att svara på. Jag blir bara trøg och hjærndød av att sitta hær. Førstår inte hur han kan ha fått jobb hær, han borde bli avskedad imorgon. Om 40 minuter slutar min arbetsdag hær, kænns som en evighet!
Hoppas att ni kan læsa trotts att jag skriver med cp øæ.

Hostel?


I
går lämnade Hanna oss och återvände hem till Sverige. Vi blir dock inte ensamma längre än några få timmar. Ikväll tar nämligen Annika tåget med riktning mot Oslo! Här är en glad bild på henne från Mars 07?



18:52

Jag lyssnar på telefonsamtal och dricker latte, AKAaa jobbar. Jag gør allt før att se intresserad ut och inte somna, det ær svårt.



Antikt


Jag brukar aldrig lyssna på musik som är äldre än tre veckor. Den här låten fick mig att ändra på det, den har klingat i mitt huvud hela vintern.


View

Igår gick vi upp i vår trappuppgång för att se på utsikten. Då hittade vi en övergiven lägenhet längst uppe i tornet, där kan vi börja vara i smyg.

Oslo


träning

Igår kväll lovade jag mig själv att jag skulle börja morgondagen 09:30 med en powerwalk runt stan. Imorse när klockan ringde kom jag på den geniala idén att jag kan motionera till jobbet istället, och sov därmed till 11:00. Nu sitter jag här och borde ha gått för 10 minuter sedan. Får springa till bussen, det är ganska jobbigt det med, igår fick jag astma av det.


Språksvårigheter.

Jag kom just att tänka på att jag måste ha utvecklats språkligt under min vistelse i detta exotiska land. Pratade just med Hanna om att hon skulle ringa till en person som hade visning av ett rum som hon hyrde ut. Hanna säger att hon inte vill ringa för att hon inte kommer att förstå vad personen säger. Hon kankse borde föra  samtalet på engelska..Hello I´m from Sweden and I... " Haha Det skulle vara det sjukaste säger jag.

Sekunden efter kommer jag på att jag själv faktist blivigt tvungen att ta till det Engelska språket med en Norrman för inte allt för länge sedan:

Jag och Sofie äter på på en Kina restaurant mitt i Oslo. Jag står framme vid disken och ska beställa. Efter att jag har sagt vad jag vill ha för mat fråga kyparen mig något som låter så här "härevege valtserur?" .
Jag säger VA?och han upprepar, jag säger Vaa?. Han upprepar så många gånger att jag inte kan säga va igen.
...Han blir tyst och säger "Where do you sit?!" 
jag ler och säger Over there.


 


Thisday is Coffeeday

På söndagar är det mesta stängt , i stort sätt allting utom caféer. Så dessa dagar befinner sig hela Oslo inne på Baker Hansen, Kaffebrenneriet eller något annat mer unikt  tillhåll. Vi ska hänga på Annas café idag, aka Café Sør.



Vad jag saknar mest



Har haft många konversationer om vad jag saknar mest hemifrån. Jag har dock inte kommit på vad, fram tills nu. Något som gör livet här tungt är att jag inte kan sätta på TVn på morgonen och se Vakna med The voice...
För övrigt är Josfine Crafoord en av sveriges bästa kvinliga människor, efter Carina Berg, Annika Lantz och Gynning. Alla de borde få ett pris.


 

Addeboy VS Cliff



Är det bästa svenska bandet för sekunden. De har gjort soundet till bl.a. Adam Tenstas låtar. klicka på bilden och ladda ner deras musik fo' free.






Freia

I Oslo finns det en chokladfabrik som heter Freia (typ marabouu). Alla som jobbar dær får gå i i ett rum och æta så mycket choklad de vill.... jag vill.






Dagen T(-orsdag)


Jag har visat Hanna runt i stan idag, hon shoppade, inte jag.




De sista raderna  i mitt mammamail

Jag tänkte passa på att skriva en önskelista, nu när jag endå sitter och knappar på tangenterna.
 
ønskeliste:
 
1.Pengar till hyran.
2.Pengar till mat.
3.Samsung mobil.
 
 
adress
 
Diana Åström
c/o Morten Weden
Geitmyrsveien 31B
0171 Oslo
Norway
 
 
Hällsa familjen!

ønskeliste


Snart ska jag maila mamma och skriva vad jag ønskar mig i fødelsedagspreset. Tragiskt nog ligger pengar till mat och hyra på førsta plats.







Job update.


Ja
mitt jobb är nice bra kompanjoner osv. Ser ut att bli jobbfest till helgen med. Det är dock en person som är lite rare (..eller mycket). Jag vet inte vad han heter men han är 43 år, alla vi andra ä mellan 19-23. Varför han sökte detta lågavlönade jobb förstår jag fortfarande inte.

Han tror att han är 15år, springer runt och klänger på alla andra hela tiden. Han försöker prata svenska med oss svenskar men det låter mer som något annat påhittat språk. Jag tror att han går igenom någon form av medelålderskris, han är tydligen nyligt frånskild med.


Guest

Hanna kommer och hälsar på oss imorgon! Hon ska bo här ett tag (vet inte hur länge). Hon sitter nog på tåget nu, hoppas att hon inte hamnat bredvid någon full kriminell person, det gjorde jag.


Oslo är ingen storstad, för det finns inga höga hus. Det här är nog det högsta jag har sett, rätt lågt.


image241


Vi ser inget.


Nu är alla golvspotlights i vår lägenhet trasiga. Vi ser ingenting.


                





Arbetsförmedling.


I
dag har jag agerat Manpower. Eftersom att Fanny är den enda servitrisen på hennes Café/Pizzeria och jobbar 24/7 tipsade jag Emelie att söka jobb där. Hon fick komma på intervju idag, så vi åkte dit. Hon fick typ jobbet så jag måste vara en bra rekryterare.
Vi hängde där ett tag och fick först gratis latte och sedan pizza, det kändes som julafton eftersom att pizzorna kostar ca 120:-  (och kankse för att jag inte firade någon jul 07?).

Sedan gick jag över till flyttfirma, Anna hade fortfarande kvar lite grejer hos oss. Bl.a. en säng och 30 veskor/påsar med kläder som som vi lastade i någon slags kundvagn och rullade över till dem.



Nu ska jag plugga, imorgon ska jag skriva ett prov på jobbet , feels so school. Jag vill ha löneförhöjning, ska satsa på MVG.




 


The Kooks


Nya grannar.


Anna, Omar och Johanna flyttar in i samma bostadsområde som oss. Ikväll hjälpte  vi dem att bära över en massa saker som de har haft oss, Jag bar bl.a. en yogamatta.


Skrev jag att jag har färgat håret?
Det gjorde jag iallafall igår kväll, nu är min utväxt long gone "och jag kan visa mig för världen igen". Inte för att man behöver tänka på hur man ser ut här i Oslo.  Norrmännen kör på modet som var hetast i Sverige -95. Inte militärbyxor och spicegirlströjor men näst intill.

Här är gratisTVn som vi fick från Finn.no btw.
Vi har ingen antennkabel, än så länge står den bara och blänker på TVbordet..


image237
 

Okej


Banken var stängd, och hyran ska vara inbetald idag. Isället för att gå hem tog jag t-banan till Grönland där var det en massa Turkmarknader, jag köpte sallad, en stickad (xxl)oversizetröja och en påse bananchips. Nu sitter framför min internetbank och fattar mindre och mindre för varje länk jag klickar på. Tur att Morten (hyresvärden) bor på våningen ovanför, får ta och springa upp till honom och fråga hur man gör. Det skulle kännas lite onödigt att bli vräkta efter bara en månad.

Snyggspegeln. Vi är så tacksamma för vår spegel. Den: reduserar ca 5 kilo och lägger på ca 5cm på längden isället! Det gör att man känner sig lycklig varje dag (trotts att man har ätit ett skrovmål) innan man sticker på jobbet. Alla borde ha en sådan, förutom smala långa personer, för då blir dom bara ett smalt streck typ.


image236

En vit vår


 

Jag tänkte göra bloggen lite ljusare, ska mixa med det lite senare idag för jag är ledig. Något annat som även det blir vitt är den här helgen, vilket är bra. Igår kom jag på att jag har festat varje helg sedan jag kom hit, så ikväll får jag hitta på nått annat som omväxling. Nu ska jag dra mig ner till banken och betala ca 15000 Svenska enkronor, det känns, indeed .


Jag vet att en blogg utan bilder inte går att läsa, jag ska bättra mig.




 


 


RSS 2.0