Lite fula bilder

Jag tänkte egentligen lägga upp lite bilder från min  turistvecka. För i veckan har jag både varit på Holenkollen och på Operan. Men jag sitter på fel dator så ni får kolla på dessa fula bilder istället. Varför är alla mindre bildsköna.







West.

Är jag tp kär i honom eller? Typ inte, men jag kan inte sluta lyssna på hans musik, aldrig helt enkelt.




Sista helgen..


Det känns så konstigt, jag åker hem snart. Jag vill inte, för att jag älskar den här staden.  Det har varit ett sjukt kul halvår. Särskilt igår, det blev nog sista festen med gänget. Jag vill inte lämna alla nu, även om det bara är för någon månad.  Hatar avsked, men antar väl att det är bättre att lämna än att bli lämnad.

Oslo finns ju alltid kvar, och nu ska jag testa på något nytt i några månader. Först blir det i alla fall en tripp hem till Skellefteå, för att umgås med mina nära och kära innan alla ger sig av till studentstäderna. Men gud vad jag kommer att sakna alla här, det känns som att jag kommer att dö flera gånger om.

oslo
Huvudöya Oslo


Hej huk



Idag var det varmt.



Fint


Good morning, jag har sovit i 4 timmar, men känner mig pigg som en jag vet inte vad.

Inatt stals det tusentals mobiler och börsar inne på Nichol & Son, vi blev av med båda delarna. Det var ett Zigenargäng som stal allt, finn dem.




Alla slutar


Vad gör vi svenskar är vi lata eller bara kräsna när det gäller jobben i Norge. Ica verkar i alla fall inte vara stället som vi trivs på.
Sedan jag startade min toppkarrär där har Sara, Sanna, Sebbe, Johanna, Elin, Jonas och även jag själv, sagt upp mig. Idag gjorde även Frida det. I Augusti kommer det inte finnas någon personal på Ica, så för Er arbetslösa bloggläsare: här är er livs chans! Eller så inte.


Ni Oslobor som har ledigt imorgon får gärna komma och handla, mjölk, bröd, kött eller någon annan vara av mig mellan 16:00-22:00.


Have-it.



 


Mitt nya liv


J
ag har glömt att berätta för Er om mitt nya liv. Det började för en vecka sedan, och det går bra. Så här ser det ut:
Jag har börjat göra riktig mat. Jag har börjat gå upp tidigt på morgonen (09:00), för att ta en powewalk. Jag har även börjat dricka IsKaffe.



Listen to..


 

(D)


Igår var jag ledig på grund av att min chef är sämst. Så jag tog en shoppingdag. Gick in på en lyxgalleria vid Grand hotell, där fanns det en parfym butik som hade en champagnebar, gott.

Alan Menken måste vara världens mest talangfulla kompositör.





I en annan del av Skell.. (Oslo)

I helgen körde vi på 2 dagars "Skelleftefest" Som hemma fast på Majorstuen!




Här försökte vi tydligen ta något slags klassfoto?







sunday


D
et är söndag och om 20 min är det visng här igen. Föra gången det var det städeade vi lägenhet i ca 2 timmar. Igår fick jag ett SMS från vår hyresvärd: Dere må nesten rydde og vaske litt så det ser bra ut ileiligheten. Såg han inte att det var rent eller. Nu har vi slängt halva lägenheten i förrådet, hoppas att de inte öppnar den dörren.
Bortsett från städning har helgen varit king jag har shoppat och festat. Publicerar mer om det senare.


00:57


J
ag har nu bott i Oslo i 5 1/2 månad. Under den tiden har jag inte lärt mig mer än några norska ord. Jag har annars inte blivit smartare på något vis. Först jobbade jag som kundservicemedarbetare åt ett liknande företag som jag jobbade i kundsrvice åt i Sverige i 4 månader. Sedan tog jag jobb på Ica, efter som att jag inte ville sitta stilla hela dagarna. Självklart hamnade jag i kassan. Och får säga tre meningar om och om igen 7 timmar per dag.

1 hej!
2 Vill du ha en pose?
3 Kvitering?

Det jobbet kändes inte speciellt utvecklande, om 12 dagar tar min anställning slut.  För övrigt är jag nog ingen kassa-mäniska. Sedan jag börjat där har jag dagligen haft aldeles för mycket differens i kassan. Och igår råkade jag sälja öl till en 17 åring under någon slags polis kontroll. Ingen av dessa två saker har ju varit med mening. jag har nog bara varit på fel plats på fel tillfälle. aja.

Det jag ville komma till är att jag har hittat värdens bästa och billigaste franska kurs:
http://www.youtube.com/watch?v=KP_86-Huzlg&feature=related

Jag har redan lärt mig en massa, snart talar jag språket flytande, mm helt floating.


Tirsdag


H
ej  jag ska snart sova men tänkte skriva några bokstaver här innan dess. Idag var det visning på denna lägenhet igen. Det gick inte så bra den här gången heller. Idag började jag inte jobba förrän klockan 4. Elin och Fanny var lediga så vi tog en dag på stan. Jag köpte en annanas-sak. imorgon är det Onsdag, jag vill hellre att det är Fredag då  men vad ska jag göra åt saken.
Jaha nu ska vi tydligen pyssla i Katjas rum.

Det här tycker jag var ett väldigt ointressant och värdelöst inlägg, det var ite ens kul att skriva det. Så jag lägger upp lite bilder.







LUPE



The city calls your name







 

Någon helg bak i tiden

Så här såg midsommarstången som vi bar runt Oslo för några helger sedan ut. Det var lone och frida som skapade den.


I bakgrunden ser ni en grön park.


Dagens 2 tråkiga saker.


1
Jag kunde inte säga upp mig, chefen var inte på jobbet.


2
Min favorit tröja är förstörd på grund av  två ketchup fläckar som inte går bort i tvätten.

En bra sak hände dock. På vägen till jobbet fann jag ett Café som gör Bananashakes som smakar precis a lá Thailand!



.


Mina tankar i text


Hej alla glada människor, djur och diverse ting. Idag har jag jobbat i flera timmar. jag har jättebra jobbarkompisar. Imorgon ska jag nog dock säga upp mig,a jag vet att jag har skrivit detta förr. Jag har inte vågat än, för det är faktiskt jätte hemskt att säga upp sig. Man känner ju sig så dum. Jag måste nog öve lite på det ikväll. Snart kommer Elin hem från sin power walk, då lovade jag att jag skulle göra några situps med henne. Fast jag har lite ont i huvet nu så jag kanske inte kan.
Katja har skadat benet, är sjukskriven och hoppar på kryckor.
Imorgon börjar jag jobba klockan halv 4.






.


Taximannen


Igår var en av mitt livs sjukaste utekvällar, eller snarare taxiresor. Vi ICA tjejer bestämde oss att ta en taxi in till stan från förfesten . Som vanligt blev det en mindre diskution om vart vi skulle men till slut kom vi fram till att Yatzy var målet. Chaffören trodde nog att vi var för fulla eller för dumma i huvudet för att förstå att han blåste oss på pengar när han vände och körde i en helt annan rikting.
 
Han vägrade att vända om och vägrade även att stanna. Och helt plötsligt påstod han att han skulle köra oss till helvetet, bara för att vi skrek för att han skulle stanna bilen. Till slut fick vi stopp på honom på nationalteatern och vi gick ut ur bilen. Jennie hade stoppat taxametern,  vi tänkte betala för halva resan. Men av någon anlednign sprang vi bara där ifrån. Och då sprang taxishaffisen efter oss och grep tag i Pernillas arm och vred om den. 

Några killar kom till undsättning och vi slapp alla undan, trotts att taxi killen ropade på alla sina "taxi vänner" som alla samlades runt oss. Pernilla fick flera blåmärken och stukade fingrar. Till slut tog vi oss ut till The Villa ett tag i alla fall.


Grattis

Alla mina syskon fyller 17 år idag. Det är två stycken. Stora gratulationer till er, här får ni se Maria Carey sjunga Happy birthday till någon annan som fyller år.



.

Klockan är ca ett dygn senare.


Och nu sitter jag i Oslo, eller jag liggar faktiskt, i min Oslo säng. Det är varmt och fint väder här, tjejerna hade tydligen varit och badat och sedan druckit öl i parken, allt är som vanligt. Nu bor Jennifer och hennes kompis hos oss i några dagar, det är bra.

Jag har världens värsta beslutsångest om vad jag ska göra till hösten. Jag vill helst inte ens tänka på det, jag hatar att fatta beslut. Ena sekunden är jag så less på Oslo att jag bara vill här i från, andra sekunden trivs jag riktgt bra. Det jobbiga är bara att det går från ena sekunden till den andra. Jag måste nog göra en plus + och minus - lista för att jag ska kunna förstå vad jag vill.

Idag träffade jag Mitch och Johan på flyget till Oslo, det var kul och tur. Vi råkade dock ta fel flygtåg och men det var typ bra för vi fick åka gratis tack vare det.

Ha det bra världen


01:18


Om 6 timmar ska jag dra mig upp ur sängen och svepa en kopp kaffe. Efter det ska jag åka ut till flyplatsen och sätta mig på planet med riktning mot Oslo. Jag vill typ inte för det har varit väldigt skönt här hemma. Och hur kul som helst att träffa alla. Men eftersom att mitt Ica jobb känns ganska meningslöst ska jag säga upp mig (om jag vågar). Drar tillbaka till Sverige i Augusti om allt går som planerat, det blir toppen och det blir sommarlov.

Nu ska jag antingen se en film eller sova...puss

RSS 2.0