"Utlandet"


Lördag och idag är det typ sunny beach här!
11:00 var det hur vartm som helst så vi drog till frognerparken, låg där och svettades ihjäl ett tag. Tillslut stod vi inte ut så vi drog till badplasen i Bygdö. Hur härligt som helst. Nu ska vi grilla och dricka öl.

HaDe!

Sista dagen



Igår
hade vi typ en "sista kvællen med gænget kvæll". Jag, Sanna och johan slutar på jobbet idag så vi gick och drack øl på Aker brygge. Det kænns faktiskt ganska bra att sluta hær, man blir så jærntvættad av att sitta och svara på samma frågor i en telefon 8 timmar om dagen. Det enda jag kommer sakna ær jobbarkompisrna som man har haft så kul med. Nu æ det bara 2 timmar kvar sweet.

Måste bara skriva att den jag kommer sakna minst på jobbet ær mat tanten. Hon ær helt sjuk, hon kan inte laga mat och ær hur otrevlig som helst man blir typ ledsen. Idag var hon jætte dum mot oss så vi tænkte sno en glass eller nått før att ge tillbaka men sen vågade vi inte. I alla fall, hon borde få sparken.

hej!




 


kalas

Fanny blev gammal i helgen!

image280
image282image283

fræsht jobb

Idag nær vi skulle æta, tænkte jag vara nyttig och ta soppa. Det var løksoppa, den sågæcklig ut men jag tog den endå. Till min besvikelse ær det inte insidan som ræknas før den smakade æckligare æn den såg ut. Ungefær som jord blandat med såpa..Jag var tvungen att springa och køpa ett æpple før att få bort den æckliga smaken. Jag tar ett røtt strort æpple som ser gott ut. Nær jag har kommit till mitten ser jag något som ser ut som spindelnæt i kærnan. Det ær møgel i æpplet. Det hær var den værsta lunshen i hela mitt liv!

I veckan lovade jag och sanna oss sjælva att jobba øvertid jæmt. det har inte gått så bra hittils..heh.
Imorgon ska jag på jobbintervju, ja jag har faktiskt orkat søka ett jobb.

.


Jæs!
Igår ringde killen från lægenhetsvisningen och vi fick den. 1 Juni flyttar vi in NICE. Igår gick jag bara och log hela kvællen. Jag och katja firade med att gøra fruktsallad, den blev jævligt dyr 100:- men god.

Sen ringde jag min pappa, det ær jag verkligen sæmst på att gøra. Han hade tydligen fixat så att jag fick tillbaka en massa pengar på skatten, vilken hjælte.

Gick just in på ikeas hemsida och blev ledsen. De har tagit bort alla annonse om att de behøver folk. Det var ju det enda stællet som jag vill jobba på. Vad ska jag gøra nu, typ skylla mig sjælv. Aja..

På lørdag ær det mors dag, undrar hur mina barn kommer att fira mig.



btw


Igår tog trikken-vakterna mig igen. Denna gång blev jag tvungen att betala. Egentligen hade jag en plan på hur jag skulle klara mig ur denna knipa. Plan1: Låtsas sova och inte vakna nær de fråga om biljetten. Plan2Låtsas komma  från något inte engelsktalande land så att de tvingas ge upp tillslut. Men jag var sjukt trøtt,  sket i mina planer och betalade istællet 700:- till dem direkt.



pling plong...



Nu sitter jag på jobbet och har 7 arbetsdagar kvar sedan blir jag arbetsløs. Jag ska nog åka hem i några dagar då, har ju inte vait i Sverige sedan februari. Så det ær nog bæst att jag återvænder och øvar upp svenskan, den glømmer man ju lætt nær man ær i utlandet och bara pratar detta fræmmande språk. Hær ær det ju vældigt sællsynt med svenskar med.  Från det ena till det andra, undra varfør alla slutade anvænda Altavista? Det var ju jætte populært førr, innan google.

U2


Underbart


Det hær var absolut den bæsta morgonen hittils i Oslo. Jag vaknar upp i ett ljust stort rum, går in i køket som har utsikt mot hamnen och æter frukost, ser lite på svensk tv. Nu har vi flyttat och bor i Antons stora lægenhet på bygdå Allè. Jag tror att det ær bra att vi har bott i en kællare i 4 månader, før nu uppskattar man vanliga saker som fønster, diskmaskin, balkong och tv så sjukt mycket. Igår var vi på en visning, på en jættefin lægenhet som låg mitt inne i stan, på onsdag får vi veta om vi får den, det hade varit mycket folk dær men vi hoppas!




 

sammasamma


A
lla söndagar här i Oslo har varit sjukt lika varandra här i Oslo. Eftersom att allt är stängt utom caféer och resrauranter går vi alltid oc köper kaffe som bakisfrukost. Sen sitter vi inne och är döda. Sen försöker vi minnas vad som hände kvällen innan. Sen åker vi till tåsen och äter kebab. Sen åker vi hem och ser film. Sen brukar vi käka ännu mer mat hos Omar, fast han är i Sverige idag.
Nu ska jag försöka få ner alla mina kläder i mina väskor.

Igår var det ju sjuttonde maj och norge went typ wild..Hela staden var full av människor i folkdräkter och trumpeter etc.



Allt av värde..


Alla mina käraste ägodelar (2 saker) har gått sönder på 1 vecka. För några dagar sedan dog min dator. Nu har även min mp3 gått sönder. Det känns lagomt kul. Eftersom att jag är så snål kommer jag inte orka köpa någon ny, utan vänta till Jul så att jag kan få en.  Eller så håller jag bara utkik på finn.no som vanligt...



 


Flytt



Vi/jag /alla har kommit på att våran mörka källare inte är värd 11000:- i månaden. Jag la ut en annons på vår lägenhet för någon dag sedan och nu ska vi flytta. Jag drog en sofie och skickade ett sms till vår hyresvärd. "Hej vi flyttar". (För övrigt så har gjort come back hon är på besök över helgen)
Vi ska bo hos Anton & co i några dagar medan vi letar lägenhet. Deras lägenhet är stor och FIN.
Igår var vi ute så jag hänger hos dom nu. Jag kommer att sakna huset för det är ju ett slott men vi kanske hittar ett nytt.

Idag är det  17 maj, Norges nationaldag här är en smått och kort detaljerad beskrivelse på hur man firar denna dag.

Varje år går det flera tusen 17 maj-tåg genom Norge av olika storlek, från mindre tåg i byarna till det tåg som går genom Oslo på tiotusentals personer. Oslo-tåget går bland annat förbi slottet där norska kungafamiljen står och vinkar från balkongen. Oslo-tåget anförs av Hans Majestet Kongens Garde som spelar flöjt, trombon, tuba och trummor.

I tåget viftas det med norska flaggan och spelas på improviserade instrument.


Hovodöya

Bilder från ön.
image276image279


Prinsens dag

Lång helg.
Det har varit pinse i norge, æven kallat prinsens dag. Helgen blev dærfør en dag længre. Katjas 2 killkompisar från sthlm har bott hos oss  i ca en vecka. Vi firade onse genom att hænga på waldemars och drack øl. Sedan gick vi på deli de luca och åt. Dær blev det fight vi filmade.


Thisday



Hej Sverige.

Nu lördag och sovmorgon, ska ner på stan och köpa en bikini och solglasögon för om en dryg timme ska jag ut i skärgården och grilla. Det blir toppen för det är klarblå himmel. Igår drack jag dyr öl på Akerbrygge med Jarl, Johan och Paul, men det var lätt värt det før de hade værldens fetaste soffor. Sen grillade jag i Sofienbergsparken men Katjas kompisar och en hel del andra svenskar.
Nu måste jag springa typ.




image273
image274
image275

død

Min dator har døtt. Detta skedde 08-05-2008 ca 22:30. Den var næst intill antik men endå min kæraste ægodel. Finner jag inte en ny strømkabel som passar så ær ni vælkomna på begravning. Håll utkik i brevlådan før ev inbjudningskort.


OSlo


Sjukt væder. Typ 23 grader och sol! Igår åt jag Fanny och Elin på Waldemars drack liet øl å så. Sen kom vi på att vi skulle ta en båt ut på en ø. Så vi sprang på kiwi och køpte cider och letade sedan efter færjan. Den hade slutat gå så vi satt nere vid hamnen i stællet. Nu ær det fredag och jag slutar snart jobba!

Imorgon ska jag och några jobbarkompisar dra till Hovedøya, det ær typ en bad ø med klippor. Det blir grillning, øl, musik och allt som hør dær till hela dagen. Ikvæll blir det bara chill pillls after work.

Elin och Sandra ska flytta idag med, det blir tråkigt.. men katjas två killkompisar ska bo hær hela helgen. Sen kommer Sofie senare i veckan!

Ska lægga upp lite bilder på livet snart igen.


Hej!


Grill


Jag ælskar st Hanshauegn parken, den ær 3 sek  från vår dørr. Igår grillade jag Sanna Pc Krille Katja å några till jobbarkompisar och drack øl dær det var hur nice som helst.
Just nu sitter jag och pratar med en norsk tant i telefonen hon letar sin strømkabel. Och i mitt høgra fønster står en snygg fønsterputsare, jag fick typ en shock, men nu bytte han fønster..



Varlborg

Riktig mat!
På valborg hängde vi hos Jarl och lagade tacos, jag hade inte ätit det sedan 2007 så det smakade bra.

image272

katten

För någon vecka sedan snodde vi en katt här ären. Den heter Pbrain.

image271

Thisday


Bakisdag, kebab på tåsen.






Geitmyrsveien 31B


image265
image270

image266
vi åkte buss efter att vi dissat taxin som vi hade beställt.
image267
image268
Johana smakade på rök
image269
Jag cuttade min tumme på något rart.

thisday


Fredag:

Dagen började inte så bra jag mådde illa på jobbet och drog hem vid 11 tiden. Somnade och vaknade upp vid 2, då kände jag mig plötsligt frisk som en .....? Aja.
Dushde klädde mig och gick till banken och betalade hyran, jag har inte orkart skaffa internetbank än. Sedan gjode jag något som jag borde ha gjort för 20 år sedan, köpte hårfärg.

Eftersom att vår lägenhet är ris och vi skulle få en ny inneboende idag så tog jag gratisbussen till IKEA och köpte nya glas, bestick, en lampa, en stekpanna, en dörrmatta, några ljus, några ljustakar, en tavla och en god sallad som jag åt upp.
Sen åkte jag och Fanny ned till tågsaken och mötte Katja som var hur trevlig som helst.
Nu chillar jag här och har inget mer att tillägga, hoppas på sol imorgon!


Aktuellt..


J
onas har hittat ett rum i ett kollektiv och lämnat oss. Det gjorde han för en vecka sedan kankse. Sofie har också lämnat oss. Hon har flyttat så långt som hem till Sverige, för alltid typ! Hoppas at hon inte får nått jobb där så att hon bli tvingad att återvända till Norge i sommar. Idag bor vi 4st i lägenheten, imorgon blir v fem. En tjej från någonstans i Sverige ska ta över Sofies plats, hon verkar var jätte trevlig, tur det. 


Här spelar Sofie kort i fyllan.

image264


fint från Newton




are u










RSS 2.0