Inför en kort återvändo till landet i öst



Jag besöker landet i öst om lite mer än en månad

För övrigt så tycker jag att Sverige är ett land som förfaller med tiden. Lönerna och jobben sviker, politiken är gammal och människorna gråa i ansiktet för att solen aldrig skiner. Husen är oftas av trä eller tegel, det är ingen vacker syn. I landets huvudstad har man försökt piffa till det med lite nytänkade arkitektur dvs höga byggnader i betong alla i grått så att de smälter in med asfalten.

Bilarna är oftast smutsiga. Om inte, är de av märket Saab eller toyota som båda är det fulaste man kan sätta sig i. Svenska maträtter är: Korv och makaroner, köttbullar med potatis eller pyttipanna, dvs dessa två maträtter ihop-stekta. Svenskar bor i sina tvärtemot fagra bostäder till att de upptäcker att de inte trivs. Då köper de en stuga. Stugorna ligger oftast i någon by utanför staden de lever i. De flesta väljer en by nära en sjö eller en vid havet, men tänker inte på att de tvingas bo bland urskog, mygg och lera som mark. Varje helg åker de ut till lermarken sitter i stugan och halvfryser på grund av att värmen har varit avstängd sedan de senast var på visit.
När helgen är över återgår folket till måndagen. Åker i sina smutsiga fordon till Skolor, Bensinmackar, Bibliotek och alla andra intressanta arbetsplatser som fyller deras dagar.

Ett sinne för mode och klädsel har alltid funnits dessvärre är det något som försvagas eller försvinner helt och hållet med tiden. För kvinnor börjar det vid 27 och för män efter 32. Kvinnorna är oftast de som förslappas snabbast och börjar att klä sig i kombinationer som inte fungerar och inte alls håller med tiden. "Bekvämt" i deras ögon, men väldigt obekvämt för människor i deras omgivning.
Dialekter i Sverige finns det många av, åker du från Gävle och norrut finner du ett brett urval av de värsta. Där pendlar även vädret mellan grått och svart, dag och natt. 

Kombinationen i allt ni kan se textat ovan och det ni kanske läst mellan raderna, ger mig inte någon strörre längtan till en framtid i Sverige. Jag vill dock inte dra alla över ett kant, dvs förtala hela Sverige. Jag har aldrig varit i Skåne.



Kommentarer
Postat av: johanna BORRAS

vilket underbart inlägg habibi!

2009-11-19 @ 00:02:22
Postat av: Amanda

DU ÄR SÅ SKÖÖÖÖN

2009-11-19 @ 00:04:25
URL: http://amanda-n.blogspot.com
Postat av: Sofie

När "Low" kom ;) Sen right round är ju årets låt fan

2009-11-19 @ 01:55:22
URL: http://totalextas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0